Vinařství Šalša Tramín kořenný bílé suché 750ml
Víno s přívlastkem výběr z hroznů – suché.
Vinařská oblast Morava, podoblast Slovácká, vinařská obec Čeložnice, viniční trať Čeložnický.
Vinařství Šalša Tramín kořenný suché
Analytické hodnoty před lahvováním
Obsah kyselin | 6.4 g/l |
Zbytkový cukr | 0.5 g/l |
Bezcukerný extrakt | 30.8 g/l |
Obsah alkoholu | 13 % obj. |
Skladujte při teplotě 8-10°C.
Kryomacerace
Kryomacerace je moderní technika výroby vína, která se zaměřuje na extrakci vůní a chutí z hroznových slupek bez působení alkoholu. Ihned po sklizni a mletí hroznů se rmut prudce ochladí na teplotu pod 5 °C a ponechá se v chladu po dobu několika hodin až dnů. Toto nízkoteplotní prostředí uvolňuje aromatické látky, především monoterpeny, které jsou zodpovědné za intenzivní ovocnou vůni a svěžest vína, typické pro odrůdy jako je právě Tramín kořenný. Navíc je víno takto vyrobené odolnější vůči oxidaci, což pomáhá udržet jeho svěží charakter po delší dobu.
Ochladit rmut lze pomocí chladicích nádob, suchého ledu nebo kapalného dusíku. Tento proces zabraňuje rozvoji nežádoucích mikroorganismů a dočasně snižuje pH, což zvýrazňuje chuťové nuance vína. Výsledkem kryomacerace je bílé víno s intenzivními aromaty a plnou, ovocnou chutí, které má zřetelnější odrůdové vlastnosti a svěží kyselinku. Pro Tramín kořenný, vyráběný touto metodou, je tak typická bohatá kořenitost a výrazné květinové tóny, které díky kryomaceraci krásně vyniknou. To prostě musíte ochutnat!
UPOZORNĚNÍ: PRODUKT NENÍ URČEN KE KONZUMACI OSOBÁM MLADŠÍCH 18 LET.