Syrovátkové
Syrovátkové proteiny, známé jako WHEY jsou kvalitní bílkoviny získané z mléka. Syrovátka přirozeně obsahuje BCAA. Syrovátkové proteiny mají vysoký termický efekt - jejich trávení pálí vysoké množství kalorií a zároveň udržuje člověka sytého.
Syrovátkové proteiny se dělí na:
- Koncentrát (WPC): Obsahuje 70-80 % bílkovin a je rychle vstřebatelný. Zpravidla je nejchutnější, díky obsahu laktózy a tuku.
- Izolát (WPI): Nejčistší forma syrovátkového proteinu s více než 85% bílkovin. Díky mikrofiltraci obsahuje méně cukru a tuku, což ho činí ideálním pro sportovce a osoby s laktózovou intolerancí.
- Hydrolyzát (WPH): Vyroben procesem hydrolýzy je nejrychleji vstřebatelným typem syrovátkového proteinu. Označení DH udává míru štěpení proteinu, čím více, tím rychlejší vstřebatelnost. Běžně se setkáváme DH 32.
Stránka 1 z 1 -
7 položek celkem
Značky
Položek k zobrazení: 7