Kitl Syrob Višňový s dužinou 500ml 500ml
Výborný hustý sirup vyrobený z višňové šťávy a višňové dužniny. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Je skvělý pro přípravu domácích limonád, koktejlů ale i horkých nápojů.
Kitl Syrob Višňový 500 ml
Výborný hustý sirup vyrobený z višňové šťávy a višňové dužniny. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Vyrábí se za studena, aby si zachoval co nejvíce vitamínů a minerálů. Je skvělý pro přípravu domácích limonád, koktejlů ale i horkých nápojů.
Se sodovkou a ledem, ozdobený plátkem pomeranče z něho vytvoříte osvěžující domácí limonádu. Zalijte jej horkou vodou, dochuťte hřebíčkem a skořicí a získáte chutný horký nápoj. Višňový desert vykouzlíte smícháním višňového Syrobu se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem, dozdobte lístečkem máty.
Co jste možná nevěděli o višních...
Višně jsou blízké příbuzné třešní, ovšem chuťově kyselejší. Pěstovali je už ve starověkém Řecku, odkud si také višně odnesly svůj anglický název sour cherry. Velmi oblíbené byly i mezi Peršany a Římany a právě ti je před více než 2 tisíci lety rozšířili po celé Evropě. Višně a višňový sirup se často používají v likérech a míchaných nápojích. V Belgii mají ale i přirozeně kvašené višňové pivo „Kriek Lambic“, v Německu pálenku „Kirschwasser“. V Maďarsku se z plodů višní dělá studená polévka „Hideg meggyleves“.
Složení: cukr, višňový koncentrát (12,5 %), višňová dužnina (11,5 %), regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzervant: sorban draselný, přírodní aroma.
Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.
Výrobek obsahuje ve 100ml: energetická hodnota 1411 kJ/332 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 83 g, z toho cukry 83 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g.