FITBOY Fazole Mungo 1000g 1000g
Fazolky mungo tak trochu připomínají malé olivy. Jejich příjemná chuť je však spíše podobná čerstvému mladému hrášku. Nejlépe chutnají naklíčené. Jsou vhodné do salátů, pomazánek, polévek a asijské kuchyně.
FITBOY Zelená fazole mungo
Tato nejmenší fazole vůbec je velice zdravá a chutná, a je tak těžké si ji nezamilovat. U nás se fazole mungo žádné zvláštní oblibě netěší, jen málokdo o nich vůbec slyšel. Vězte však, že tato luštěnina, známá také jako "zelená sója", je používána v mnoha pokrmech v zemích jihovýchodní Asie – zejména pak v Číně a v Thajsku.
Fazole mungo, která chutí výrazně připomíná hrášek, obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Zejména se jedná o výborný zdroj bílkovin a vlákniny, díky čemuž stačí i jejich malé množství k dostatečnému zasycení. Tak jako u většiny luštěnin, i u fazolí mungo platí, že po naklíčení se podíl zdraví prospěšných látek ještě zvyšuje.
Použití fazolí mungo v kuchyni
Nejzdravějším způsobem je neoloupané fazolky nechat přes noc namočené ve vodě, a následně je nechat několik dní ve vlhku naklíčit. Naklíčené fazole poté můžete jíst syrové – stačí hrstka denně – nebo přidat fazole mungo do různých asijských pokrmů či zeleninových salátů. Není náhoda, že fazole mungo byly hojně využívány již ve starověké Číně a Indii.
Další tip pro klíčení
Fazolky Mungo je možné nechat naklíčit v obyčejné, dobře vymyté PET láhvi (idelálně o obsahu 2l). Do spodní části láhve vytvoříme asi 10 - 15 drobných otvorů pro odtok vody. Odšroubujte víčko z láhve a nasypte do ní hrst propláchnutých fazolek.
Poté proplachujte nejméně 3x denně. Tím dosáhnete ideální vlhkosti což bude mít za výsledek to, že se po 5 - 7 dnech v láhvi vytvoří zelené klíčky. Ty je možné konzumovat přímo, nebo je přidat do salátů, polévek a jiných jídel, do kterých vám budou klíčky chuťově zapadat.
Návod k přípravě
Důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a namočte na 10-12 hodin. Poté vařte v nové vodě, dokud nebudou fazolky měkké na skus (40-60 minut). Nemícháme. Pěnu při vaření sbíráme. Upozorníme vás, že při věření mungo fazolí je vhodné solit až na konec – vařením v osolené vodě by ztvrdly a vy byste si na nich pak akorát tak vylámali zuby.
Země původu: Argentina
Složení
Fazole mungo. Obsahuje alergen lepek.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1453 kJ / 342 kcal |
Tuky | 1,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 57,0 g |
z toho cukry | 1,2 g |
Bílkoviny | 23,0 g |
Sůl | 0,3 g |
Prodáváme jen to, co sami jíme! Na dobré jídlo máme čuch! Pod značkou FITBOY se skrývají kvalitní a čerstvé potraviny za super cenu.
Sami moc rádi mlsáme, ale zároveň chceme být fit. Toto zákeřné celoživotní dilema jsme vyřešili jednou pro vždy i za vás. Těmi nejlepšími FITdobrotami, které si můžeme dopřát a vám nabídnout, jsou ořechy, lyofilizované ovoce, sušené plody v nejrůznějších polevách, kakao či káva.
Všechny potraviny kupujeme v co nejvyšší kvalitě u nás i v zahraničí, sami je následně zpracováváme a balíme. Díky tomu si vy, naši zákazníci, můžete koupit pod značkou FITBOY kvalitní, čerstvé i BIO potraviny za nejlepší ceny na trhu.
Spoustu FITdobrot nakupujeme od lokálních pěstitelů. Například mák, slunečnice, tykev a mnoho dalších. Dáváme krabicím i vyplním druhou šanci a bojujeme proti plýtvání jídla.
Nakupováním značky FITBOY se i vy podílíte na lepší budoucnosti.