Country Life Vločky žitné BIO 250 g 250g
Žitné vločky se získávají tak, že se obilné zrno navlhčí v páře a pak se lisuje. Dají se jíst nezpracované, přidávají se ale i do pečiva a používají se také při vaření. Vločky jsou v biokvalitě, pocházejí tedy z ekologického zemědělství.
Tipy a recepty na použití:
- Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem, pro krémovější chuť vločky pár minut povařte
- Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně, vločky hodně nabudou
- Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
- Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
- Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
- Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění, pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu nebo tempeh
- Granola - vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, kakaové boby, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchání pečte 60 minut při 110 °C
- Drobenka - rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje
- Nepečené cukroví - rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu
Složení
Vločky ŽITNÉ*. Může obsahovat stopy sóji, lupiny, arašídů, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 165 kJ / 322 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,24 g |
Sacharidy: | 68,5 g |
z toho cukry: | 0,9 g |
Vláknina: | 14,0 g |
Bílkoviny: | 8,5 g |
Sůl: | 0,03 g |
CZ-BIO-001
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zdravé potraviny a doplňky stravy |
---|---|
Vlastnosti: | Bio |