Country Life Vločky ječné BIO 250g 250g
Ječmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny. Na nutriční hodnotě ječmene se podílejí zejména sacharidy (asi 80%). V ječmeni jsou přítomny i vitamíny skupiny B a E. Z ječmene se připravuje náhražka kávy – melta.
Vystřídejte klasiku ovesné vločky vločkami ječnými. Dodáte tak zase svojí kuchyni pestrost, novou surovinu, chuť i jiné živiny. Nebo smíchejte ovesné vločky s ječnými, přidejte i další druhy vloček, semínek a sušeného ovoce a připravte si tak rychlý základ pro svoje ranní kaše - stačí nasypat do misky a zalít. Ječné vločky mají naprosto univerzální využití. Díky jejich poměrně neutrální chuti je můžete upravovat na sladko i na slano.
Ječné vločky se připravují ze zrna, které je nasáklé, uvařené a slisované. Ječné vločky velmi dobře drží tvar, dokonce nejlépe ze všech vloček. Nejsou tedy zcela vhodné pro přípravu kaše. Oproti ostatním vločkám mají také větší rozměr.
Ječmen lidé znají asi 3000 let, je to jedna z nejstarších zemědělských plodin. Pratypem domestikovaného ječmene je ječmen tibetský, dnes se pěstuje ječmen setý. Je velmi odolný a snáší i drsnější podnebí. Najdeme ho především na severní polokouli, dokonce i v oblastech nad 4000 metrů nad mořem a za polárním kruhem.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Vločky JEČNÉ*. Může obsahovat stopy arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Lepek
Skladování
Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 446 kJ / 342 kcal | |
---|---|
Tuky: | 2,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1,0 g |
Sacharidy: | 65,0 g |
z toho cukry: | 2,0 g |
Vláknina: | 10,0 g |
Bílkoviny: | 11,0 g |
Sůl: | 0,05 g |
CZ-BIO-001
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vločky |
---|---|
Vlastnosti: | Bio |