Country Life - Sůl himálajská černá jemná 250 g 250g
Jemně mletá himálajská černá sůl. Tradiční pomocník v kuchyni při dochucování. Je cítit po vejcích, proto ji využijete například při přípravě veganských míchaných vajíček z tofu.
Pochází z Pákistánu, kde se těží v sopečných oblastech a nese název Kala Namak. Specifické černo-růžové zbarvení soli je způsobeno minerály, které obsahuje. Jedná se především o vysoký podíl železa, proto je černá sůl vhodná pro lidi trpící nedostatkem železa a chudokrevností. Pro černou sůl je také typická chuť po vejcích, což je způsobeno vysokým obsahem síry.
Naše himalájská sůl je nerafinovaná. Neobsahuje tedy konzervační ani protispékavé látky.
Využití:
- Veganská kuchyně - pomazánky, tofu..., kde nahradí chuť vajíček. Zkuste například míchaná vajíčka z tofu - osmažte cibulku, přidejte bílé tofu rozmačkané vidličkou, trochu kurkumy pro barvu a osolte himálajskou solí. Na závěr přidejte rostlinnou smetanu pro krémovou konzistenci.
- Černá sůl je důležitou součástí indické kuchyně, nicméně díky své chuti je hojně využívána jako přísada do salátů.
Složení
Jedlá sůl kamenná. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě
Legislativní zařazení:Sůl jedlá kamenná
Země původuPákistán