Country Life - Rýže černá natural BIO 500 g 500g
Černá dlouhozrnná rýže natural v biokvalitě. Má široké využití v kuchyni jako exotická příloha, do salátu nebo rizota. Po uvaření získá krásnou nafialovělou barvu a oříškovou chuť. Doporučujeme ji míchat s bílou rýží.
Divoká krasavice s dlouhými zrnky! Vyniká v salátech. V kuchyni s ní šetřete a míchejte s ostatními druhy rýže.
O černé rýži se traduje, že v dřívějších dobách patřila mezi vzácné a pro běžné lidi zakázané potraviny. Mohl si ji dopřávat pouze čínský císař a jeho rodina. Dnes si tuto výživnou dobrotu s jedinečnou chutí můžete dopřát i vy.
U rýže s názvem natural je potřeba počítat s trochu delší dobou přípravy. Natural rýže vám to ale vynahradí rychlejším pocitem zasycení.
Využití:
- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům, smíchejte ji s bílou rýží, černé dejte méně než bílé
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé
- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé
- rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé
- dekorace - rýže má zajímavé zbarvení a v Asii se běžně využívá pro dekorování
- exotická snídaně - rýži uvařte ve vodě se skořicí a zázvorem, až se voda vstřebá, vmíchejte do rýže med, vanilku, nechte odstát pět minut, poté přidejte oblíbené ovoce a ořechy a zalijte kokosovým mlékem
Rýže je velmi stará kulturní plodina, která se pěstuje v subtropech a tropech Afriky a Asie. Dnes jejím největším vývozcem je hlavně Čína a Indie. Rýže se často prodává loupaná, natural rýže je ovšem neloupaná varianta. Celkově je známo asi 20 druhů rýže, ze kterých se vyrábí mouka, kaše, škrob, víno, ocet nebo slad. Rostlina se pěstuje na speciálních rýžovištích a sklízí se až dvakrát do roka.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 463 kJ / 345 kcal | |
---|---|
Tuky: | 2,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 74,1 g |
z toho cukry: | 0,9 g |
Bílkoviny: | 7,8 g |
Sůl: | 0,02 g |
CZ-BIO-001
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže |
---|---|
Vlastnosti: | Bio |
Položka byla vyprodána… |