DOPRAVA ZDARMA PRO VŠECHNY NÁKUPY OD 1500 Kč

Jaké jídlo si sbalit na dovolenou?

Balení na dovolenou je výzva, a když máte balit i jídlo, chce to hodně plánování. S vhodným výběrem potravin vám pomůžeme v následujícím článku a dáme vám par tipů na chutné a FIT jídlo, které si zvládnete připravit kdekoliv. Když vybíráte jídlo na cesty, je důležité myslet na to, aby bylo jídlo snadno přenositelné a vydrželo i mimo lednici. Na čem si teda na dovolené pochutnáváme?

Co jíst na dovolené?

Když jste na dovolené, je skvělé mít po ruce jídla, která jsou rychlá na přípravu a nevyžadují složité vaření. Nikdo nechce trávit dovolenou u sporáku, ani utratit životní úspory v restauracích. Pokud chcete něco lehčího než jsou řízky či poctivý lunchmeat, vsaďte na těstoviny. Špagety s rajčatovou omáčkou patří mezi klasiku, která nikdy nezklame. Špagety a rajčata v konzervě nebo zavařená vydrží opravdu hodně. Pokud navíc jste na dovolené ve Španělsku nebo jižních zemích, pak si těstoviny můžete opravdu vyšperkovat. Na trhu či v obchodech pořídíte čerstvé bylinky, jedinečné sýry, sušenou šunku či chorizo a opravdu chutná rajčata. 

Pokud máte rádi oříšky a sušené ovoce, doporučujeme přibalit mix ořechů a ovoce do batůžku na každý výlet. Je to skvělý způsob, jak získat energii na dlouhých túrách. Co si budeme, při každém výkonu si tělo ze všeho nejvíc žádá bílkoviny a sacharidy. Ačkoli toto splňuje i chleba se šunkou, trochu víc si pochutnáte třeba na proteinovém kešu krému s kokosem, proteinové sušence s ořechy a čokoládou nebo na oříškové tyčince. My si dobíjíme energii hlavně FITdobrotami od LifeLike.

https://www.fitboy.cz/znacka/lifelike/

 

Jestli máte raději dobrodružné dovolené než ty v 5hvězdičkovém hotelu, pak si určitě s sebou zabalte sušené maso nebo rybí konzervy. Obojí je výborný zdroj bílkovin a ideální večeře, pokud nemáte přístup ke kuchyni a čas vařit. Stačí kombinovat s chlebem, krekry nebo knackebrotem a máte rychlé FITjídlo. 

Co uvařit rychlého na dovolenou?

Před odjezdem na dovolenou je dobré si připravit několik jídel, která si vezmete s sebou a která vám ušetří čas a starosti na místě. Jedním z těchto jídel jsou samozřejmě oblíbené řízky nebo sekaná. Na domácí sekanou nebo karbanátky navíc máme skvělý recept bezezbytku, o který se s vámi jednou podělíme. Pokud ale chcete něco víc FIT a fresh, pak zkuste například těstoviny s pestem. Uvařte si doma těstoviny, smíchejte je s pestem a přidejte sušená rajčata nebo tuňák v konzervě. Tuto směs můžete skladovat v chladničce a na dovolené ji jen ohřát.

https://www.fitboy.cz/znacka/panzani/

Další skvělou volbou je quinoový salát. Uvařte doma quinou a smíchejte ji s čerstvou zeleninou, feta sýrem a olivovým olejem. Salát dejte do uzavíratelné nádoby a na jednodenní výlet máte připravený rychlý a zdravý oběd nebo večeři.

Pokud máte rádi polévky, můžete si připravit krémovou polévku z dýně nebo rajčat, kterou nalijete do sklenic nebo plastových nádob. Na místě ji jen ohřejete a máte hřejivou večeři bez zbytečné práce.

Doma si můžete připravit také různé druhy sendvičů. Použijte celozrnný chléb, různé druhy sýrů, šunky a čerstvé zeleniny. Sendviče zabalte do alobalu nebo voskovaného papíru a máte připravené rychlé jídlo na cestu i na dovolenou. 

 

Jaké jídlo vydrží bez lednice?

Prakticky všechny zmiňované suroviny vám vydrží bez lednice. Sušené ovoce a oříšky uspokojí chuť na něco dobrého a zároveň dodají potřebnou energii na výletech. Sušené maso doplní bílkoviny a hodí se večer i k pivku nebo vínu. Těstoviny vás zachrání vždy a všude, dají se připravit na tisíc způsobů a hlavně se dají uvařit rychle. Předem připravená jídla se snažte chránit před slunečním světlem a vysokými teplotami. Nejjednodušší je pořídit si termotašku. Doufáme, že vám tyto tipy pomohou při plánování jídla na vaši další dovolenou. Ať už cestujete kamkoli, mějte vždy po ruce chutné a výživné jídlo, které vám dodá energii na všechny vaše dobrodružství. Nezapomeňte také na to, že na dovolené si máte odpočinout a užívat, takže si nechte i něco dobrého uvařit.

 

4 minuty
FITtipy
https://www.fitboy.cz/konzervovane-ryby/